Video insluiten mogelijk op Facebook | U&MEdia

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Video insluiten mogelijk op Facebook

Video insluiten mogelijk op Facebook

Facebook heeft er weer een leuke nieuwe eigenschap bij. Het insluiten van video’s. Facebook gaat hiermee vol de concurrentie aan met het welbekende video platform YouTube waar deze mogelijkheid al jaren bestaat.

Facebook video’s makkelijker delen

Dit betekent dat het een stuk makkelijker voor gebruikers wordt om video’s elders te delen. Nu is het dus mogelijk om video’s die op Facebook staan te embedden op een andere website of op een blog. Facebook geeft hiermee content makers meer stimulans voor het uploaden van video’s op Facebook, omdat het nu makkelijker is gemaakt om deze te delen zodat het een groter publiek bereikt. Voorheen moesten gebruikers volledige Facebook posts insluiten om een video op een website te krijgen. Nu is dat dus niet meer nodig.

Hoe embed ik een video vanuit Facebook?
Wil je een video die je in een Facebook ziet op je site hebben? Volg dan de volgende stappen.

1. Klik in de post waarvan je de video wilt insluiten op het menupijltje rechtsboven. Zie je niet direct “video insluiten” staan, klik dan op “meer”
Screenshot_8
2. Kopieer en plak deze code op je website. Zorg ervoor dat je deze code plakt in het html bewerkingsgedeelte van je tekst.
Screenshot_9

En de video wordt op je website of blog weergegeven.

Mogelijkheden van insluiten

De vele mogelijkheden die YouTube een gebruiker biedt om een video in te sluiten, dat heeft Facebook nog niet. Zo kun je niet de hoogte of breedte van een video bepalen. Of op welk punt je een video wil laten beginnen. Opties die YouTube wel heeft. Maar Facebook kennende zal dit vast niet lang duren voordat er meer opties uitgerold gaan worden.

Bent u ook geïnteresseerd om opgemerkt te worden op Social Media?

Neem dan contact met ons op.


Leave a Reply

Social Media kunnen heel nuttig zijn en toegevoegde waarde creëren voor jouw business case. Maar alleen als ze strategisch worden ingezet. Dit kan als ze onderdeel zijn van jouw communicatiestrategie en opgenomen zijn in jouw mediamix

Chat openen
1
Hallo, waar kan ik jou helpen?