Zakelijk netwerken is een kunst

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Zakelijk netwerken is een kunst

zakelijk netwerken is een kunst

zakelijk netwerken is een kunst

Zakelijk netwerken is een kunst.

Als ondernemer doe je er goed aan de kunst van het zakelijk netwerken te beheersen en te bedrijven.

10 geweldige netwerktips

In deze blog vind je 10 geweldige netwerktips voor je om van start te gaan!
Netwerken gaat over het bouwen van relaties die duurzaam zijn en wederzijds voordeel opleveren.

De voordelen van zakelijk netwerken zijn:

 • Het zorgt ervoor dat je de juiste mensen ontmoet voor jouw netwerk zodat je je invloed vergroot.
 • Je kunt je producten en diensten op een heel persoonlijk niveau onder de aandacht brengen. Dergelijke relaties maken dat je opvalt en boven het lawaai uitkomt van advertenties, emails en willekeurige verkooppraatjes. Het wekt vertrouwen en maakt wat je te bieden hebt geloofwaardiger.
 • Nog belangrijker, het helpt je om contact te maken met een bredere groep mensen met wie je je ideeën en mogelijkheden kunt delen. Wie weet ontmoet je nieuwe prospects, klanten, efficiënte werknemers of zelfs een mentor of zakenpartner.

Met deze tips kun je netwerken als strategische tool voor je business inzetten.

De 10 tips uit dit artikel helpen je om gemakkelijker, effectiever en met meer plezier te netwerken.
Lees ze door, pik de belangrijkste voor jou eruit  en vooral gebruik ze wanneer je netwerkt en zie de resultaten voor jouw business.

 1. Een netwerkevenement is een zakelijke ontmoeting, dus behandel het ook zo. Wees voorbereid en kom ruim op tijd.
 2. Op tijd aanwezig zijn heeft ook als voordeel dat je de gastheer kunt spreken. Als je dan ook nog de kans hebt gehad de deelnemerslijst in te zien, kun je de gastheer vragen je aan iemand voor te stellen die je de moeite waard lijkt te leren kennen.
 3. Als je het lastig vindt om anderen te benaderen, zoek dan iemand op die eruit ziet zoals jij je voelt. De ander zal blij zijn dat je hem op zijn gemak stelt en zo zal de bijeenkomst voor jullie beiden fijner zijn.
 4. Voorkom dat je met borden en glazen moet jongleren en houd je rechterhand vrij voor het schudden van handen.
 5. Een rechte houding getuigt van succes. Neem zo min mogelijk mee dat ervoor kan zorgen dat je gebogen staat en je in je beweging wordt belemmerd.
 6. Neem het initiatief om mensen aan elkaar te introduceren. Mensen die niet goed zijn in zichzelf voorstellen zullen je hier dankbaar voor zijn en ook zal het je reputatie als goede netwerker ten goede komen.
 7. Vraag mensen niet gewoon naar wat ze doen. Dat moedigt hen alleen maar aan te zeggen: “Ik ben een accountant (bijvoorbeeld)”. Probeer: “Wat heeft je deze week bezig gehouden?”, dit geeft ze een kans om over iets interessants te praten en geeft jou de kans om te zien of er problemen zijn waar je hen mee kunt helpen.
 8. Richt je op het helpen van anderen. Welke problemen los je voor je klanten op, of welke dromen vervul je?
 9. Vraag toestemming voor een vervolggesprek en stuur verdere informatie, zo verwachten ze het als je dat doet.
 10. Vervolgcontact is de volgende stap in het opbouwen van een relatie. Eén telefoontje is niet genoeg. Wees pro-actief in het onderhouden van contact.

zakelijk netwerken is een kunst

Welke tips heb jij die helpen om netwerken efficiënter te maken en die resultaat opleveren?

Vergeet niet jouw contacten op de hoogte te brengen van dit blogartikel

Social Media kunnen heel nuttig zijn en toegevoegde waarde creëren voor jouw business case. Maar alleen als ze strategisch worden ingezet. Dit kan als ze onderdeel zijn van jouw communicatiestrategie en opgenomen zijn in jouw mediamix

Chat openen
1
Hallo, waar kan ik jou helpen?