Facebook aan Twitter koppelen | U&MEdia

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Facebook aan Twitter koppelen

Het is heel eenvoudig om Facebook aan Twitter te koppelen. Dus dat je Tweets ook meteen op Facebook geplaatst worden en/of je Facebook berichten direct ook op Twitter geplaatst worden.

Als je wilt dat je Facebook berichten automatisch ook op Twitter geplaatst worden, regel je dat hier: www.facebook.com/twitter/

En als je wilt dat je tweets direct ook op je Facebook pagina geplaatst worden regel je dat hier: twitter.com/settings/applications (wel even inloggen in Twitter)

Het lijkt heel handig en tijdbesparend, maar eerlijk gezegd zou ik het NIET aanraden.

Tweets zijn iets anders dan Facebookberichten. Het staat best raar als er ineens een tweet voorbij komt in je Facebook tijdlijn. Tweets zijn korter, bevatten meestal alleen tekst en vaak ook hashtags. Tweets zijn ook veel meer tijdgebonden.

Andersom past een Facebook bericht vaak niet in een tweet (slechts 140 tekens) en kan de afbeelding niet meegezonden worden. Omdat een Facbook bericht langer is dan 140 tekens wordt het bericht afgebroken en daarmee verdwijnt de hele bedoeling van het bericht.

Mijn advies? Niet doen! Dan maar wat extra werk.

Screenshot_1

Je kunt natuurlijk wel ongeveer dezelfde content plaatsen op Twitter en Facebook. Op Facebook plaats je bijvoorbeeld een link naar je actuele blogartikel en op Twitter plaats je een quote uit dat blog met de link.

Je kunt ook een tweet maken met een link naar je Facebookbericht. Zodat mensen vanuit je tweet door kunnen klikken naar je Facebook en daar reageren.

Klik daarvoor boven het Facebookbericht op het tijdstip en dan kom je op de unieke pagina van het bericht. Het adres dat bovenin de adresbalk staat is de link die je kunt delen op Twitter.

Bent je ook geïnteresseerd om beter opgemerkt te worden op Social Media?

Neem dan eens contact op met mij.


Social Media kunnen heel nuttig zijn en toegevoegde waarde creëren voor jouw business case. Maar alleen als ze strategisch worden ingezet. Dit kan als ze onderdeel zijn van jouw communicatiestrategie en opgenomen zijn in jouw mediamix

Chat openen
1
Hallo, waar kan ik jou helpen?