Meer privacy op Facebook - U&MEdia

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Meer privacy op Facebook

Meer privacy op Facebook

Je wilt op Facebook blijven om foto’s van oud-klasgenoten te bekijken en om te weten hoe laat de vrijdagmiddagborrel met je vrienden begint, maar je wilt meer privacy op Facebook en het liefst zo min mogelijk persoonlijke informatie kwijt aan Facebook.

Met deze vijf tips krijg je je privacy weer een beetje terug.Meer privacy op Facebook

1. Zorg ervoor dat je likes niet gebruikt worden voor advertenties
Facebook baseert de advertenties die je ziet op de dingen die je liket. Om dat te voorkomen, ga je onder het pijltje rechtsboven in je scherm naar ‘Instellingen’ en kies je voor ‘Advertenties’ en dan ‘Advertenties op basis van mijn acties op sociale media’.  Onderaan verander je de instelling naar ‘Niemand’.

2. Zorg ervoor dat Facebook je niet meer kan volgen buiten Facebook
Facebook houdt ook je surfgedrag buiten het sociale netwerk in de gaten. Dat kun je aanpassen bij hetzelfde tabblad ‘Advertenties’. Ga naar ‘Advertenties gebaseerd op mijn gebruik van websites en apps’ en zet de optie uit.

3. Schakel apps van derde partijen uit
Niet alleen Facebook weet wat je aan het doen bent op Facebook, ook allerlei apps die je hebt geïnstalleerd gebruiken je gegevens. Dit kun je voorkomen door via ‘Instellingen’ naar ‘Apps’ te gaan en op het kruisje te klikken naast de apps. Via ‘Bewerken’ kun je de instellingen per app aanpassen.

4. Verberg je Facebook-profiel voor zoekmachines
Als iemand op jouw naam googelt, is je Facebook-profiel vermoedelijk een van de eerste zoekresultaten. Ga binnen ‘Instellingen’ naar ‘Privacy’ en klik bij ‘Wie kan me opzoeken’ onderaan bij ‘Wil je dat zoekmachines buiten Facebook doorverwijzen naar je profiel?’ op ‘Bewerken’. Daar kun je de optie uitschakelen.

5. Blokkeer ongewenste berichten
Facebook bepaalt wat voor gesponsorde content je allemaal te zien krijgt op je pagina. Open het drop-down-menu naast elke advertentie die je ziet en klik ‘Verberg advertentie’ aan. Dan zie je in het vervolg geen gelijksoortige posts meer. Klik op ‘Waarom zie ik dit’ om een adverteerder helemaal te verbannen.

Interesse of wil je meer weten?

Social Media kunnen heel nuttig zijn en toegevoegde waarde creëren voor jouw business case. Maar alleen als ze strategisch worden ingezet. Dit kan als ze onderdeel zijn van jouw communicatiestrategie en opgenomen zijn in jouw mediamix

Chat openen
1
Hallo, waar kan ik jou helpen?