Voorkom dat je Facebook account gehackt wordt

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Voorkom dat je Facebook account gehackt wordt

Facebook hacking

Facebook hacking

Via Facebook worden valse berichten verstuurd met de boodschap dat je jouw account van Facebook moet bevestigen.
Volgens het bericht zal je account verdwijnen wanneer je dit niet doet. NIET DOEN!

Bericht niet van Facebook

Je krijgt een bericht met de mededeling dat je bent gerapporteerd voor bijv. het posten van aanstootgevende of racistische berichten. Als je het bericht leest, lijkt het te komen van Facebook Security. Het bericht wordt ook afgesloten met ‘Facebook Team’. Om te voorkomen dat je account geblokkeerd wordt, moet je volgens het bericht op een link klikken. Doe dit niet. Deze leidt naar een nagemaakte Facebook-inlogpagina. De pagina lijkt zo goed als echt, echter wanneer je hier je inloggegevens invult komen deze terecht bij kwaadwillenden.

Overige gegevens

Vervolgens wordt je doorgelinkt naar een pagina, waarop je jouw e-mailadres en wachtwoord moet invullen. Uiteindelijk krijg je een bevestiging dat je account succesvol bevestigd is en wordt je doorgestuurd naar de officiële Facebookpagina. Dan is het kwaad geschied en beschikken kwaadwillenden over jouw inloggevens van email, met alle gevolgen van dien.

Advies

Krijg je een bericht dat je Facebook-account geblokkeerd wordt en moet je jouw gegevens invullen? Negeer dit bericht! Je Facebook-account zal worden overgenomen door personen die via jouw account andere mensen willen oplichten. Als je echt geblokkeerd bent door Facebook krijg je daar wel bericht van, maar hoef je niet (direct) iets in te vullen. Je kunt dan bezwaar maken via de officiële Facebookpagina.

Instellingen om te voorkomen dat jouw Facebook account gehackt kan worden.

  • Stap 1: ga naar instellingen
  • Stap 2: ga naar beveiligingen

Je gaat nu instellingen doen die jou een code per SMS stuurt, zoals DigiD met SMS.
Hierdoor is het niet mogelijk voor een ander om in te loggen op jouw account vanaf een ander IP adres en/of brouwser.

LET OP

mocht je van telefoon(nummer) wisselen, wel eerst je nieuwe nummer invoeren bij Facebook.

Facebook hacking

Facebook hacking

Jij wilt toch ook beter opgemerkt worden op Social Media?

Social Media kunnen heel nuttig zijn en toegevoegde waarde creëren voor jouw business case. Maar alleen als ze strategisch worden ingezet. Dit kan als ze onderdeel zijn van jouw communicatiestrategie en opgenomen zijn in jouw mediamix

Chat openen
1
Hallo, waar kan ik jou helpen?